Šesti sajam stipendija u NSK

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizator je 6. sajma stipendija koji se danas održao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK). Ugledne hrvatske i inozemne institucije predstavile su programe financijske potpore za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, a razgovaralo se i o mjerama za poticanje međunarodne mobilnosti te o preprekama na tome putu.

Okupili su se predstavnici 30 institucija - 12 iz Hrvatske i 18 iz inozemstva koji su posjetitelje sajma upoznali sa 70 programa financijske potpore dostupne hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu putem kojih se dodjeljuje više od 4000 pojedinačnih stipendija, od kojih oko 800 za studij u inozemstvu te ostatak za studij u Hrvatskoj.

Održan je i okrugli stol Novosti u visokom obrazovanju: mjere za poticanje međunarodne mobilnosti na kojemu su govorili stručnjaci i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN.