Stipendije za studij u Cambridgeu

Program stipendiranja OSI/University of Cambridge pruža mogućnost dobivanja stipendije za diplomski studij u području humanističkih i društvenih znanosti na sveučilištu koje je dobilo priznanje kao najbolje sveučilište u Europi i jedno od pet najboljih sveučilišta na svijetu.

Natječaj je objavljen na mrežnom portalu (www.stipendije.info) te će biti predstavljen na Sajmu stipendija 20. listopada od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Glavni kriteriji za dodjelu stipendija, koje pokrivaju školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove, jesu akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskog jezika.

Od kandidata se također očekuje da pokažu, kako se napominje, potencijal za vodstvo te da kao aktivni i odgovorni građani pridonose pozitivnim promjenama u društvu i stvaranju društvenog kapitala.

Program OSI/University of Cambridge 2011-12 zajednički financiraju Institut Otvoreno društvo i Sveučilište u Cambridgeu. Prijavni obrasci moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do 19. studenoga 2010., prenosi Hina.