Mladim informatičarima zlato i 3 srebra

Na 22. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2010. u konkurenciji timova iz 83 države svijeta, mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu te tri srebrne medalje, izjavio je za Hinu glasnogovornik Hrvatskog saveza informatičara Igor Čanadi. Ivica Kičić osvojio je zlatnu medalju, a Ivan Katanić, Stjepan Glavina te Adrian Satja Kurdija osvojili su srebrnu medalju. Voditelji tima bili su Ivo Šeparović i Luka Kalinovčić, dvostruki zlatni olimpijac.

Planirani dolazak hrvatske olimpijske delegacije u zagrebačku zračnu luku je u utorak, 24. kolovoza u 14 sati, gdje će po dolasku biti organizirana konferencija za novinare, na kojoj će se predstaviti osvajači medalja i njihovi voditelji, najavili su iz Hrvatskog saveza informatičara.

Međunarodna informatička olimpijada - International Olympiad in Informatics (IOI) 2010., najznačajnije svjetsko znanstveno informatičko natjecanje za učenike srednjih škola do 19 godina starosti, održano je na Sveučilištu Waterloou, Ontario, Kanada, od 14. do 21. kolovoza 2010. Nastup na olimpijadi organiziran je pod pokroviteljstvom i s potporom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog informatičkog zbora, tvrtke Omega Software iz Zagreba te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, piše Hina.