Život kao izborni kolegij - video

Kako pronaći idealnog partnera? Što učiniti da ljubavna veza uspije? Na ta pitanja do sada smo smatrali da odgovor može dati samo život. No, od jeseni o tome će se - učiti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Izborni kolegij za studente zvat će se Psihologija partnerskih odnosa. Jesu li razočaranja dio života ili se mogu izbjeći? Ta i slična pitanja bit će okosnica novog kolegija. No teorija i praksa - nekad se čine preudaljenima. Svi imamo svoj način izražavanja ljubavi i ljutnje, i za to - ne dobivamo ocjene.

Kako od onoga što imamo - dobiti najbolje, i to sačuvati, pokušat će dokučiti nova generacija psihologa. Naoružani znanjem - kreću u demistifikaciju onoga što ponekad i sami sebi nepotrebno zakompliciramo - ljubavi. Odnosi se, gotovo uvijek, svode na čarobnu riječ - kompromis. A biti dobar u njemu - i to se vježba.

Pogledajte što o tome kažu prof. dr. sc. Željka Kamenov s Katedre za socijalnu psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dr. Goran Arbanas, psihoterapeut i predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju te Bruno Šimleša sociolog i pisac. Napravili smo i kratku anketu među Zagrepčanima.