Maturanti slave svoj dan

Zagrebački maturanti slave svoj dan. Na Bundeku, gdje je središnja proslava, okupilo se oko 6500 maturanata. Zabavljat će ih grupe Vatra, Strings, Šok bend i Vatrene ulice, a kraj programa u 22 sata maturanti će dočekati uz DJ Keopsa.

No već tradicionalno norijada ne prolazi bez štete. U Aveniji Dubravi ozlijeđen je 19-godišnjak kad ga je, dok je hodao tramvajskom prugom, udarilo vozilo hitne pomoći. Mladić je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, a policija zasad ne zna koliko je teško ozlijeđen.

Policija je zbog pijanstva dvojicu maturanata odvezla u bolnicu, a jedna je pijana maturantica dovedena u policijsku postaju i po nju su došli roditelji.

Od ZET-ove imovine najviše je stradao tramvaj, na kojemu je izbijeno jedno staklo, zbog čega je nekoliko maturanata privedeno u policijsku postaju, a pušteni su nakon obavijesnog razgovora.


Lani je na Dan maturanata bilo privedeno 19 osoba zbog pijanstva i remećenja javnog reda i mira, dvije su osobe lakše ozlijeđene u tučnjavi, a oštećeno je nekoliko vozila, jedna trgovina i semafor, prenosi Hina.