Znanjem do prve nekretnine

Kako postati zemljoposjednik, i to u sedmom razredu osnovne škole? Ne pukom srećom, kupnjom zemlje ili nasljedstvom, već predanim učenjem. Dokazao je to mladi Josip Torić iz Biograda koji je česticu od gotovo tisuću četvornih metara osvojio na popularnoj Učilici u natjecanju Zemlja - djeca - znanje.

Četiri je mjeseca na internetu, zajedno s drugim učenicima, odgovarao na pitanja iz školskoga gradiva i prikupljao bodove za finale Učilice. U finalu se znanjem borio protiv ostalih devet kandidata i pobijedio!

Mora se biti pažljiv, mora se osluškivati okolina jer većinu gradiva netko će čuti od svojih roditelja i ne smije se gledati na sve ono što učimo u školi kao na nešto što nikad neće trebati, jednom će u životu to sve zatrebati, tako treba učiti, opisao je Josip kako se mora učiti.

Josip je primjer kako treba poštovati znanje. Odmalena je pokazivao velik interes za sve što se događalo oko njega i uvijek je tražio odgovore. Već na početku školovanja svoje je znanje počeo kapitalizirati na raznim natjecanjima osvajajući brojne nagrade. Tako je osvojio i svoj mali, ali vrijedan komad zemlje.

Više pogledajte u videoprilogu.