U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić

Ivana Brlić Mažuranić, autorica nekih od najljepših hrvatskih bajki za djecu, dio svog života provela je u Slavonskom Brodu. Zbog toga Brođani svake godine obilježavaju njezin rođendan i predaju se razigranoj mašti. U svijet bajki moći ćete ući od 18. do 24. travnja 2010.

Tjedan dana, koliko manifestacija traje, cijeli je grad poprište dječjih susreta i događanja poput literarnih, kazališnih, likovnih i fotoradionica.

Ovo dječje okupljanje započinje predstavom koja se odigrava na Ivaninu trgu, i to ispred kuće u kojoj je slavna spisateljica živjela. Završava vraćanjem ključeva grada gradonačelniku i svečanom predstavom u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić, školi koja je diljem Hrvatske poznata kao šarena škola jer je izvana i iznutra oslikana likovima iz Ivaninih bajki.

Ovogodišnji likovni natječaj raspisan je na temu: Dorica u potrazi za srcem od licitara, dok je tema literarnog natječaja Pouke i poruke Ivane Brlić Mažuranić temeljene na zakonima srca i dosezima mašte s izvorištem u priči Srce od licitara.