Top stipendije za top studente

Potpisivanjem ugovora između organizatora i pokretača akcije Top stipendije za top studente tjednika Nacional i partnera danas je na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom institutu za povijest počelo deveto izdanje te akcije u kojoj će stipendijski fond za 2010./2011. iznositi 1,2 milijuna kuna zahvaljujući kojemu će 32 izvrsna studenta dobiti godišnju stipendiju u iznosu od 40 tisuća kuna.

Predsjednik Ivo Josipović istaknuo je da su prepoznavanje kreativnosti, znanja i izvrsnosti bitna načela za razvoj hrvatskoga društva.

Glavna urednica Nacionala Sina Karli podsjetila je da su to najveće studentske stipendije u zemlji kojima se nagrađuju najbolji studenti koji pak stipendije ne moraju vraćati, a nemaju ni obveze prema partnerima akcije.

U akciji sudjeluju Janaf, Vipnet, Erste Card klub, Hrvatska poštanska banka, Ina, Tankerska plovidba i Turishotel. 

Dobitnici stipendija bit će poznati u lipnju kada će stipendijska komisija, u kojoj su predstavnici tvrtki-partnera, odlučiti između stotinu finalista koje će pak prethodno od svih prijavljenih kandidata izabrati stipendijsko vijeće u kojemu su prorektori svih hrvatskih sveučilišta te veleučilišta i visokih škola.

 


Za Top stipendiju mogu se natjecati svi studenti od druge godine studija s hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola s prebivalištem u RH i prosjekom ocjena od 4,0. U proteklih osam godina dodijeljeno je više od 8,5 milijuna kuna za 217 studenata. Iznos od 40.000 kuna, podijeljen na 10 mjeseci, student prima tijekom jedne akademske godine.