Novi način učenja - Eduvizija

Eduvizija, naziv je novog predstavljenog internetskog portala koji učenicima viših razreda osnovnih škola omogućuje da nastavno gradivo svladaju uz pomoć informacijske tehnologije.

Portal Eduvizija sadrži nastavno gradivo četiri predmeta - matematike, fizike, kemije i biologije. Usklađen je sa planom i programom Ministarstva prosvjete, obrazovanja i športa, rekla je pokretačica projekta Ružica Šimunović.

Sve su lekcije obrađene u suradnji s nastavnicima, a sadrže video prikaz, tekst, foto i tekstualne sažetke lekcija kao i kviz provjere znanja. Učenicima je dostupan i forum putem kojega mogu neposredno komunicirati s nastavnicima te komunicirati s ostalim učenicima.

Pokretačima je cilj da, ovisno o odazivu učenika, postojeće nastavno gradivo prošire i na ostale predmete. Inače, moguće je polugodišnje i godišnje učlanjenje, a najviša cijena za godinu dana članstva iznosi 350 kuna. Zasad portal ima 70-ak članova.

Bez obzira na učlanjenje, svi zainteresirani mogu posjetiti internet stranicu http://www.eduvizija.hr/ gdje će im biti dostupni brojni drugi obrazovni i zabavni sadržaji.