Dr. Who se snima u Trogiru

Peta sezona jedne od najpopularnijih BBC-jevih znanstvenofantastičnih serija Dr. Who započet će s epizodom snimljenom u Trogiru. U njoj glavnu ulogu tumači Matt Smith, koji je zamijenio Davida Tennanta iz prošle sezone.

Prikazivanje serije u planu je za proljeće sljedeće godine. Otvara je priča koja se nastavlja na posljedice doktorova ozljeđivanja, zbog koje se regenerira i mijenja svoj izgled. 

Serija je zbog dugovječnosti promijenila čak deset glavnih glumaca, a 26-godišnji Smith je 11. putnik kroz vrijeme otkako je počela s prikazivanjem 1963. godine. Ujedno je i najmlađi glumac koji se dosad našao u ulozi dr. Whoa.

Stoga ne čudi da je zaradila i ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduža znanstvenofantastična serija. Drugi put oborila je rekord ove godine i to kao najomiljenija  BBC-jeva televizijska produkcija. Status je stekla analizom parametara poput prodaje DVD-a i knjiga, ali i broja downloadanja.

Smith je dosad najpoznatiji po ulozi u BBC-jevoj političkoj drami Party Animals. Također je u londonskom National Theatreu glumio u predstavi Alana Bennetta The History Boys, a ostvario je i zapaženu ulogu uz Christiana Slatera u komadu Swimming with Sharks na West End.