Vukovarski mališani sve više treniraju nogomet

Vukovarska škola nogometa ima sve više polaznika. Mnogi mališani, po uzoru na svoje junake, žele postati nogometaši. Ove godine upisalo ih se više od stotinu, a jedan od razloga je velik uspjeh Vatrenih u Rusiji.

Luka Lukić
ima samo devet godina, a već igra nogomet kao veliki. Nije mu strana ni nogometna terminologija i točno zna koja je njegova zadaća na terenu.

- Počeo sam trenirati prije šest mjeseci. Nogomet mi je najdraži sport. Ja idem malo nazad, malo naprijed po lijevom krilu, više idem naprijed i više ubacujem nego što šutam, kazao je.

Škola ima sve više polaznika. Treniraju triput na tjedan, a redovito sudjeluju i na sportskim natjecanjima.

- Natječemo se u prvoj kvalitetnoj ligi mladeži u kategorijama pionira. Kadeti i juniori su u drugoj, a limači u prvoj Vukovarsko-srijemske županije, istaknuo je Zvonimir Vlajčić nogometni trener.

Školu pohađa 120 djece svih dobnih kategorija.

- Pokušavamo stvoriti što bolje uvjete i tako privući još više djece, rekao je Dejan Marošević, direktor škole nogometa HNK Vukovar 1991.

Veliki uspjeh hrvatske reprezentacije bio je motiv mnogim mališanima da se okušaju na terenu.

- Gledao sam svjetsko prvenstvo i Luku Modrića i želim jednom biti kao on, rekao je polaznik škole noometa, Mihael Soldo.

Klub se trenutačno obnavlja, preuređuju se svlačionice i grade pomoćna igrališta. Iz uprave kažu da bi sve teklo brže kada bi zemljište bilo u vlasništvu grada. No unatoč problemima, djeca redovito treniraju. Zadovoljni su i njihovi roditelji. Zdravlje i rekreacija svakako su najvažniji dio sporta, a možda neki od ovih mališana jednog dana postanu i naši novi Vatreni.