Prilika za uspjeh i bez roditeljske skrbi

U sklopu velike humanitarne akcije Korak u život Rotary kluba "Zagreb Kaptol", u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi dodijeljene su 33 stipendije. Dobila su ih djeca odrasla u domovima ili udomiteljskim obiteljima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a upisala su fakultet. Stipendija je petogodišnja i iznosi 1600 kuna na mjesec.

U Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu. Među njima je velik broj onih koji žele upisati fakultet, ali nemaju mogućnosti.

Kako bi im pomogao, Rotary klub "Zagreb Kaptol" prošle je godine pokrenuo humanitarnu akciju, koju su poduprle mnoge osobe iz javnog života - Severina, Slaven Bilić i Ivano Balić te donatori. Prošle je godine prikupljeno 5,3 milijuna kuna, a nakon provedenoga javnog natječaja iz tog su fonda ove godine osigurane stipendije za 33 mlade osobe, javlja Hina.

U sklopu ovogodišnje akcije Korak u život, 19. prosinca u Areni će bit organiziran veliki humanitarni koncert Josea Carrerasa uz pratnju sopranistice Celine Byrne i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Potporu na koncertu davat će i Tony Cetinski, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Djevojački zbor Zvjezdice.