Premijera "Snjeguljice" u Trešnji

Premijernom izvedbom predstave Snjeguljica i sedam patuljaka Kazalište Trešnja otvorit će 19. rujna novu sezonu koja će biti posvećena najmlađoj publici, najavljeno je iz zagrebačkog kazališta za djecu.

Predstavu većinom izvode članovi Trešnjina ansambla, u kojemu je od ove sezone i mlada glumica Tena Jeić Gajski, kojoj je pripala glavna uloga u tom klasiku braće Grimm. Bit će to prva predstava otkad je ravnatelj kazališta postao glumac i redatelj Saša Anočić te prva režija mlade redateljice Ivane Čoh.

U predstavi glume i Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Krunoslav Klabučar, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Aleksandra Naumov, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Toni Šestan, Ranko Stojić te Višnja Babić. Kostime je radila Hana Letica, a osebujnu scenografiju Radovan Ruždjak. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine i osnovnoškolcima.

Na bogatom repertoaru u drugoj polovici studenog naći će se i premijera predstave Pipi Duga Čarapa, a mjesec dana poslije plesno-dramske predstave Basne, nastala prema motivima Ezopovih djela. Za prvu polovicu iduće godine najavljena je premijera predstave Medo Winnie zvani Pooh za najmlađu kazališnu publiku. Donja dobna granica za gledanje te predstave su dvije godine.

Ako ste nešto propustili, u novoj asezoni pogledajte reprize predstava: Čokolada, Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, Svaki pas ima svoj dan, Oliver Twist, Ne, prijatelj!, Alisa te I opet... Miffy.