Čarobnjački svijet Harryja Pottera

Universal Orlando je najavio da će u lipnju otvoriti Čarobnjački svijet Harryja Pottera, park posvećen knjigama britanske spisateljice J.K. Rowling. Tvrtka je počela prodavati aranžmane za posjet tematskom parku o najslavnijem malom čarobnjaku na svijetu. 

Inspiriran živopisnim pričama i likovima J. K. Rowling te vjeran filmskim setovima, Čarobnjački svijet Harryja Pottera na Universalovu otoku avantura pružit će posjetiteljima jedinstveno iskustvo. Očekivanja fanova vrlo su visoka pa Universal Orlando Resort tijesno surađuje sa spisateljicom Rowling.


Najautentičnije iskustvo

Producent Stuart Craig i umjetnički direktor Alan Gilmore, u suradnji s cijelom vojskom obrtnika iz Univerzalova kreativnog odjela, svakodnevno rade kako bi stvorili što autentičnije iskustvo. Gosti će tako moći pijuckati pivoslac Butterbeer u krčmi Tri metle, kupiti produžne uši kod Zonka i iskusiti brojne druge atrakcije.

Sve avanture Harryja Pottera oživjet će na Universalovom otoku, rekao je Tom Williams, predsjednik i izvršni direktor Universal Parks&Resortsa. Čarobnjački svijet Harryja Pottera razlikovat će se od svega što ste do sada mogli vidjeti i iskusiti. Jedva čekamo da vidimo lica gostiju kad zakorače u ovaj bajkoviti svijet, dodao je. 


Let na hipogrifu, odabir štapića

Na 20 jutara zemlje postavljeni su selo Hogsmeade, dvorac Hogwarts i Zabranjena šuma. Nimalo se ne štedi, pa će tu biti i Hogwarts express, dvorana Tri metle, umjetni snijeg koji će s vremena na vrijeme prekriti Hogsmeade. Čarobnjačka škola otvorit će vrata i moći će se razgledati iznutra.

Postojat će i zona u kojoj će biti niz vještičjih restorana, kafića i slastičarnica te brojnih suvenirnica i prodavaonica magijskih potrepština. Posjetelji će moći uživati u simulacijama leta na hipogrifu, vožnji roller coasterom u maniri Tromagijskog turnira. Posjetitelji će iz Potterlanda moći poslati pismo sovinom poštom, a u Ollivandersu će moći kupiti čarobni štapić koji će, naravno, odabrati njih.