Kreativnost uhvaćena fotografijom

Uhvati kreativnost!, je fotografski natječaj kojim je delegacija Europske komisije u Hrvatskoj, učenicima osnovnih i srednjih škola pružila priliku da izraze svoju kreativnost i za to budu nagrađeni.

Natječaj je otvoren pod motom Zamisli. Ostvari. Budi inovativan, a provodi se unutar Europske godine kreativnosti i inovativnosti do 2. studenoga.

Bitno je fotografirati kreativnost u stvarima ili događajima u kojima ju sudionici natječaja vide, poručili su iz delegacije. Nije bitan način ili sredstvo kojim je fotografija napravljena, ili način na koji je obrađena, sve dok je preneseno nešto kreativno i inspirativno.

Svaki sudionik natječaja može poslati od do pet fotografija na zadanu temu, a ukoliko su napravljene digitalnim foto aparatom moraju biti u JPG formatu i minimalne rezolucije 300 dpi. Fotografije razvijene iz filma ili dijapozitiva, moraju se poslati u boji ili crno-bijele.

Istaknuti hrvatski fotograf Damir Hoyka biti će počasni član ocjenjivačkog žirija, a autorima najboljih radova održat će foto radionicu u EU info centru Delegacije Europske komisije. Najbolji rad bit će nagrađen foto aparatom i posebnim europskim darom.