Karlovac - sjedište mladih filmaša

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival će od 10. do 13. rujna u Karlovcu okupiti više od 150 domaćih i inozemnih srednjoškolskih filmskih autora.

U glavnom programu bit će prikazano 79 filmova, od čega 45 inozemnih, a u popratnom programu predstavit će se srodni festivali. Održat će se i program Filmski 5+ za osnovnoškolce, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Na njemu će, među ostalim, biti prikazani filmove Lucky Luke, Duh u močvari i Profesor Balthazar

Prijavljeno je 96 filmova, za trećinu više nego lani, a na Festival 137 filmova, odnosno četiri puta više, rekla je Marija Ratković, koordinatorica i izvršna producentica manifestacija. Dodala je i kako se filmovi bave bitnim društvenim temama, od upoznavanja s vlastitom tjelesnošću do egzistencijalnih razlika među mladima, njihovih borbama i životnim previranjima.

Od srodnih festivala bit će predstavljeni slovenski Videomanija i Luksuz festival po cijeni filma, mađarski Kid's Eye Film Festival te Međunarodni summit mladih. U kinu na otvorenom na Dubovcu prikazat će se animirani omnibus Strah(ovi) od tame te pulski pobjednik, Metastaze Branka Schmidta.