Ponovno uspjeh mladih informatičara

Mladi hrvatski informatičari, učenici srednjih škola, osvojili su na 21. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI) 2009. u Plovdivu jednu zlatnu i tri srebrne medalje, priopćili su njihovi stručni voditelji.

Ova olimpijada je najvažnije godišnje svjetsko znanstveno informatičko natjecanje za učenike srednjih škola do 19 godina starosti, koje je održano do 8. do 15. kolovoza u bugarskom Plovdivu.

Na IOI 2009. nastupile su reprezentacije 83 države svijeta. Za Republiku Hrvatsku natjecali su se učenici koji su svoje mjesto u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima na Državnom natjecanju, Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama 2009.

Odličja su osvojili Stjepan Glavina (zlatna medalja), Ivan Pilat (srebrna medalja), Goran Žužić (srebrna medalja) i Jakša Markotić (srebrna medalja), učenici srednjih škola iz Preloga, Zagreba i Splita.

Čestitka premijerke Kosor

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uputila je čestitke mladim hrvatskim informatičarima, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Dragi Stjepane, Ivane, Gorane i Jakša, s radošću Vam čestitam na osvojenim odličjima na 21. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Plovdivu. Vaš trud i znanje još su jednom pronijeli glas o mladi hrvatskim informatičarima izvan Lijepe naše. U ime Vlade RH i osobno želim Vam mnogo uspjeha u svim predstojećim natjecateljskim izazovima, navodi se u čestitci.