Srednjoškolski filmovi u Karlovcu

U Karlovcu su predstavljeni 14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival, koji će se od 10. do 13. rujna održati u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza (HFS) i Kinokluba Karlovac.

Prošle je godine reviju i festival posjetilo tri tisuće Karlovčana i više od stotinu srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, što je dobar pokazatelj da te manifestacije postaju karlovački brand, rekla je na konferenciji za novinare Vera Robić-Škarica, tajnica HFS-a.

Svake je godine sve više prijavljenih filmova – ovoga puta za revijski dio programa prijavljeno ih je 96, za trećinu više nego lani, a za festivalski 137 filmova, odnosno 400 posto više nego prošle godine. Vjekoslav Živković, član selekcijske komisije, dodao je da su u glavnu selekciju revije ušla 34 filma.

Festival će pratiti i bogati popratni program kojemu je cilj još više povezati grad Karlovac s tom manifestacijom, najavila je Marija Ratković, koordinatorica i izvršna producentica Revije i Festivala. Istaknula je da su to rijetki projekti u Hrvatskoj koje organiziraju sami srednjoškolci.