Hrvatska premijera Pottera

U pulskoj Areni održana je svečana hrvatska premijera novog filma o Harryju Potteru.

Filmski hit Harry Potter i Princ miješane krvi prikazan je u sklopu Programa za djecu PoPularna Pulica, a zatim kreće u pohod na hrvatska kina. Prije Pottera u Areni je u sklopu Nacionalnog programa prikazan film U zemlji čudesa redatelja Dejana Šorka.

Izniman interes malih i velikih ljubitelja popularnog fantastično-pustolovnog serijala nadmašio je kapacitete Arene, pa su još dvije projekcije nadodane za srijedu, 22. srpnja, u Istarskom narodnom kazalištu, s početkom u 12 i 18 sati.

Ekranizacija je to šestog dijela knjige o Harryju Potteru britanske spisateljice J. K. Rowling, koja je glavni krivac za globalnu poteromaniju. Režiju šestog nastavka filmskog serijala potpisuje David Yates, a u glavnim ulogama ponovno su Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon i Maggie Smith.

Film donosi nove zgode Harryja i društva s pete godine čarobnjačkog nauka škole Hogwarts. U Pulu ovaj filmski hit stiže tek nekoliko dana nakon svjetskih premijera u Londonu i New Yorku.

Snimanje filma Harry Potter i darovi smrti je u tijeku, a bit će podijeljen u dva nastavka, kojima će serijal o čarobnjaštvu biti završen. Prvi će film biti prikazan sljedeće godine, a posljednji nastavak slavnog serijala vidjet ćemo 2011. godine.