Nove Potterove avanture

Jučerašnju premijeru filma Harry Potter i princ miješane krvi u Londonu nije poremetila ni snažna kiša. Film snimljen prema šestoj knjizi iz serijala britanske autorice J. K. Rowling, došle su vidjeti tisuće obožavatelja. Britanski mediji dalu su mu solidnu trojku.

Hrvatska premijera održat će se u programu za djecu 56. festivalu igranog filma u Puli - Popularna Pulica - u utorak, 21. srpnja. Prodaja ulaznica počinje 11. srpnja.

Šesti nastavak donosi dogodovštine učenika Hogwartsa u novoj školskoj godini. Uz već uobičajena ubojstva, nestanke i diverzije, u školi se događaju velike promjene - stiže novi profesor, dva predmeta dobivaju nove predavače, a učenici šeste godine imaju priliku polagati aparaciju. Harryja će ponovno pogoditi Amorova strelica, ali ljubavni problemi muče i njegove prijatelje.

Daniel Radcliffe utjelovio je mladog čarobnjaka i u ovom nastavku popularnog serijala, a nastupe su ponovili i Rupert Grint te Emma Watson u ulogama Rona Weasleya i Hermione Granger.

Film je režirao David Yates, koji je već radio Red Feniks 2007. godine. U tijeku je snimanje posljednjih dvaju filmova o Harryju, a serijal bi trebao biti završen 2011. godine.