Gdje su kuhari i konobari?

Turistička sezona u punom jeku je pred vratima, no i ove turističke godine ponovno  su rasprave o tome kako nema dovoljno kvalificirane radne snage, kako trebamo uvoziti kuhare i konobare. Je li baš tako?

Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu ima oko 1.300 učenika i 300 polaznika obrazovanja odraslih u programima prekvalifikacije.

Strastveno miješajući čarobne sastojke za osvježavajuće ljetne koktele kao što je ovaj koji se zove Pustinjska dina, učenica Tea Mikuljan kaže da je izabrala jedno kreativno, uzbudljivo i lijepo zanimanje.

Uz barmenski, kreativan i vedar ugođaj osjeća se i u stručnim kabinetima Ugostiteljsko-turističke škole u Zagrebu, naročito u kuhinji. Učenica Alisa Dorić kaže kako će nakon škole na specijalizaciju, a jednoga dana voljela bi imati i vlastiti restoran. 

O tim kreativnim zanimanjima više u videoprilogu.