Osječko ljeto mladih 1 ili 2

Ogorčeni programom 29. Osječkog ljeta mladih, koje smatraju nekvalitetnim i nedovoljno urbanim, te činjenicom da organizatori iz Studentskog zbora ignoriraju njihove zahtjeve, članovi studentske Inicijative za vraćanje urbanog OLJM-a pokrenuli su potpisivanje peticije krajem svibnja.
Najzanimljivija akcija radno se zove – alternativni OLJM (A-OLJM). Prvi put u tri desetljeća, Ljeto mladih, koje traje do 9. lipnja, imat će i paralelni program, kao "kontru" službenom, a priprema se niz alternativnih sadržaja. 

Program A-OLJM je kompletiran tek nakon što se objavio program službenog OLJM-a. Nije im cilj, tvrde, odvlačiti ljude, već im pružiti mogućnost da posjete i jedno i drugo.

Mario Katušić, lider Inicijative, najavljuje 20-ak, urbanijih programa, na koje će ulazak biti besplatan. Programi će se održavati od 17 sati do 21 sat, da se ne preklapaju s pravim OLJM-om. Želimo da zainteresirani posjete i jedno i drugo te shvate: doslovce s nula kuna, dakle sve volonterski, može se organizirati program podjednako kvalitetan, ili čak bolji, nego onaj u koji se navodno 'ulupava' čak 250.000 kuna, istaknuo je Katušić.