Netbook za školarce

Dell je izdao računalo netbook Latitude 2100 namijenjeno školskoj djeci, od vrtića do srednjih škola. Latitude 2100 temelji se na istim komponentama kao i ostala netbook računala poput Asusa Eee ili Acer Aspire Onea, ali ima nekoliko jedinstvenih osobina, piše poslovni.hr.

Kućište je većim dijelom gumirano kako bi bilo otpornije na udarce i padove; na poklopcu je lampica koja se pali kad je računalo spojeno na internet (kako bi učitelj mogao izdaleka uočiti djecu koja su na Facebooku umjesto da se bave školskim gradivom), a sa stražnje strane nalazi se mjesto na koje se može staviti slika ili natpis kako bi učenici znali koji je netbook čiji.

Školama Dell nudi Mobile Computing Station na koji se istodobno može priključiti do 24 računala Latitude 2100, kako bi im se napunile baterije i osvježio softver dok se ne koriste. Nudit će se i model s touchscreen ekranom, a jedna od opcija je i antibakterijska tipkovnica.

Dell Latitude 2100 ima 10" ekran razlučivosti, a nudi se u pet šarenih boja. Na američkom tržištu dostupan je od ovog tjedna po cijeni od 369 dolara.