Put pod noge

Projekt Put pod noge koji se eksperimentalno provodi u nekoliko osnovnih škola diljem Hrvatske trebao bi djeci približiti putovanja, upoznati ih s drugim kulturama i najvažnije - naučiti ih toleranciji. To što je projekt prepoznao i UNESCO i proglasio ga jednim od deset najboljih hrvatskih projekata trebao bi biti dovoljan razlog da zaživi u svim hrvatskim školama.

Dosad su nam izrazito dobri rezultati, recepcija je i sa strane učenika i sa strane nastavnika jako pozitivna . Ono što me posebno veseli je to što se cijela zajednica u to uključila i roditelji koji su vrlo sretni da mogu na neki način doprinijeti takvoj vrsti nastave, kaže Danijela Jelinčić, znanstvena suradnica Instituta za međunarodne odnose.

Projekt se provodi u pet zagrebačkih škola i pet škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Djeca su oduševljena i, sudeći prema njihovim reakcijama, zajednički trud odraslih itekako se isplati. Učitelji i roditelji se nadaju da će Put pod noge postati nezaobilazni dio nastavnog programa.