Kranjčari veleposlanici Igara

Dvanaeste Bistra sportske igre mladih i ove se godine organiziraju u svim županijskim središtima od lipnja do sredine rujna. Mladi će se družiti kroz natjecanja u deset sportskih disciplina: malom nogometu koji ove godine uključuje i ženske ekipe, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, šahu, badmintonu, graničaru i uličnoj košarci.

Ovogodišnji veleposlanici Igara su Niko i Zlatko Kranjčar, dopredsjednici Goran Ivanišević i Slaven Bilić. Igre podupiru i mnogi poznati sportaši poput Blanke Vlašić, Duje Draganje, Siniše i Nikše Skelina, Marija Ančića i još mnogi. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju Živimo život bez droge, jer droga oduzima život.

Prijave za natjecanja traju do 10. lipnja, a zaprimaju se telefonom na broj 021/541-454; 021/541-455; 021/541-448  i na web stranici (www.igremladih.org).

Natjecanja se odvijaju u tri kategorije:
1.   djevojčice i dječaci rođeni 1991. god. i mlađi
2.   djevojčice i dječaci rođeni 1994.god. i mlađi
3.   djevojčice i dječaci rođeni 1998. god. i mlađi

Završnica Igara održava se u Splitu, a na njoj će sudjelovati najuspješniji.

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, kada imaju slobodnog vremena. Tijekom godina razvile su se u jedan od najvećih amaterskih sportskih događaja u ovom dijelu Europe, s ciljem promicanje zdravog života.

Igre su se odvijale pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a podršku im pružaju i FIFA, UEFA, FIBA, ITF, Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.