U iščekivanju Harryja

Harry Potter i princ miješane krvi (Harry Potter and the Half-Blood Prince), novi film o avanturama mladoga čarobnjaka Harryja Pottera u kina stiže 15. srpnja, nekoliko dana prije nego što je planirano, prenosi AP.

Zbog velike navale ljetnih hitova u kina širom SAD-a, premijera nove Potterove avanture trebala bi započeti prije vikenda. Naime i prethodni filmski nastavak Harry Potter and the Order of the Phoenix u kina je stigao prije vikenda, što se pokazalo vrlo dobro smišljenim potezom.

U šestoj ekranizaciji knjige britanske književnice J.K. Rowling glumi ista postava - Daniel Radcliffe kao Harry te Emma Watson i Rupert Grint kao njegovi najbolji prijatelji.

U njemu se družba sprema za šestu godinu školovanja u Hogwartsu, a Red feniks i Dumbledore nastavljaju bitku protiv sila zla i smrtonoša koji teroriziraju svijet čarobnjaka.

Zbog svoje opsežnosti, sedma i posljednja knjiga J. K. Rowling Harry Potter i darovi smrti bit će ekranizirana u dva dijela. Prvi dio pojavit će se u kinima 19. studenoga 2010.

Podsjetimo, J. K. Rowling svjetsku slavu stekla je 1997. romanom Harry Potter i kamen mudraca. Bio je to prvi roman u nizu od sedam knjiga o malom čarobnjaku.