Glazbom protiv nasilja

Ministarstvo prosvjete otvorilo je natječaj za dobivanje nagrade Luka Ritz - za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Potkraj lipnja nagradu će dobiti po jedan učenik osnovne i srednje škole iz Hrvatske.

Nominacije stižu iz cijele Hrvatske i, unatoč mnogim drugim, lošim vijestima o maloljetničkoj delinkvenciji, raduje velik broj nominacija, jer čini se da ipak nije sve tako crno. Mladi još znaju prepoznati dobro i žele pomoći drugima.

Teško je bilo izdvojiti nekoga od nominiranih, svi zaslužuju da se o njima nešto kaže. U Rijeci živi jedan srednjoškolac koji voli pomagati drugima.

Zvonimir Lapov Padovan ističe se pankerskom frizurom. Kaže da se nekima frizura sviđa, nekima i ne. Bitno je to što za njega riječi hvale imaju i profesori i prijatelji.

Želeći mijenjati ono što je loše među mladima, riječki srednjoškolci prošloga su prosinca dignuli svoj glas, Glazbom protiv nasilja s punk-rock glazbom mladih demo bendova.

Zvonimir je koncert oglasio preko Facebooka i porukom nenasilja okupio nekoliko tisuća mladih. Za cijelu školu velika su potpora bile riječi roditelja pokojnoga Luke Ritza, koji su, čuvši za koncert, pismom zahvalili koja upozorava na prave životne vrijednosti, koje ovi mladi ljudi uče i promiču.