Natječaj za filmske amatere

U sklopu Trećeg festivala suvremenoga židovskog filma, od 21. do 28. svibnja u Zagrebu održat će se Filmska radionica, izvijestio je zagrebački JFF. S tom je svrhom raspisan natječaj za Talent Worskhop za studente i filmske amatere, koji se mogu prijaviti na internetskoj stranici www.jff-zagreb.hr do 14. travnja.

Odabrani mladi filmski umjetnici moći će sudjelovati u raznovrsnome kreativnom programu. Na predavanjima, radionicama, raspravama i filmskim projekcijama susrest će se s uglednim filmskim stvarateljima i vrhunskim svjetskim stručnjacima. Kao rezultat radionice, snimit će zajednički kratkometražni film ili videouradak.

Natječaj za Talent Worskhop otvoren je za studente filmskih akademija, audiovizualnih umjetnosti te filmske amatere s iskustvom u produkciji, scenariju, režiji, glumi ili postprodukciji.

Dovoljno je poznavanje engleskog jezika

Prijavljeni studenti mogu biti iz Hrvatske, zemalja regije i Europe, različitih vjeroispovijesti, nacionalnosti ili kulturnog miljea. Jedini preduvjet za sudjelovanje je dobro poznavanje engleskog jezika.

Svrha je radionice potaknuti mlade na razmjenu ideja, omogućiti razvijanje kreativnosti i stvaranje nove mreže poznanstva s kolegama iz regije i Europe te se upoznati s izraelskom produkcijom, jednom od najvažnijih i najzanimljivijih kinematografija našeg doba.

Odabranim studentima koji nisu iz Zagreba Festival suvremenoga židovskog fima osigurava besplatan smještaj i prehranu dok traju radionice, a troškove putovanja snose sudionici.

Bit će prikazano 25 nagrađivanih stranih i domaćih filmova židovske tematike. Festival prate dodatni obrazovni i kulturni sadržaji - edukacija mladih o holokaustu, međunarodni natječaj i izložba fotografija i minijatura te koncerti.

Organizator je udruga Festival suvremenoga židovskog filma Zagreb, a počasni predsjednik Festivala je oskarovac Branko Lustig.