Top stipendija za top studente

Otvorena je osma sezona akcije Top stipendija za top studente. Potpisivanjem ugovora između tjednika Nacional i partnera Ine, Ingre, HPB-a, VIP-a, Dinersa i HRT-a osigurano je dosada najviše Top stipendija. Dobit će ih 38 studenata - 34 sa sveučilišnih studija, dva sa veleučilišta i visokih škola te još dva studenta sa Sveučilišta u Zadru. Ti će studenti tijekom akademske 2009./2010. dobiti 40.000 kuna, odnosno, 4.000 mjesečno.

Akciju je podržao rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš istaknuvši kako su te privlačne stipendije podstrek studentima u razvijanju natjecateljskog duha u području istraživačkih i studijskih djelatnosti.

Top stipendisti bit će proglašeni u srpnju. Za Top stipendiju mogu se natjecati svi studenti od druge godine studija s hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola s prebivalištem u RH i prosjekom ocjena od 4,0.

U proteklih sedam godina dodijeljeno je ukupno sedam milijuna kuna za 179 studenata. Krajem 2006., na inicijativu utemeljitelja projekta, Vlada je ukinula porez na stipendije do 4.000 kuna.