Uskoro sveučilišni kampus u Splitu

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posjetio je gradilište splitskoga Sveučilišnog kampusa Visoka te gradilište Medicinskog fakulteta. Posjetio je i novu Sveučilišnu knjižnicu, otvorenu u prosincu prošle godine.
Toj ustanovi ministar Primorac darovao je knjigu Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu. Autori knjige su on i njegovi suradnici, a to je prva knjiga postavljena na police nove Sveučilišne knjižnice. U novu knjižnicu bit će premješteno 450.000 knjiga iz stare Sveučilišne knjižnice.

Ravnatelj Knjižnice Petar Krolo rekao je kako je nedavno toj ustanovi američka zaklada Share darovala 5100 znanstvenih knjiga koje nisu starije od pet godina, što znači da je splitsko Sveučilište opskrbljeno suvremenom američkom znanstvenom literaturom.

U idućih desetak dana bit će postavljen temeljni kamen za novi studentski dom, te se očekuje lokacijska dozvola za gradnju nove zgrade Filozofskog fakulteta u Splitu, najavljeno je danas.

Prema riječima ministra Primorca, izgradnjom novih objekata Studentskog doma sa 700 postelja te Filozofskog fakulteta, u Splitu će izgradnja Sveučilišnog kampusa biti privedena kraju.

Rektor Pavić rekao je da se završetak izgradnje Medicinskog fakulteta te zgrade za Kemijsko-tehnološki, Pomorski i Fakultet prirodoslovno-matematičkih znanosti očekuje do kraja ove godine, a nastava bi trebala početi 2010. godine.