Uključite djecu u program

Djeca i mladi o mnogim, za društvo važnim temama imaju relevantne stavove i razmišljanja koji ne dobivaju prostor u medijima pa vjerujemo kako je ovo prilika za sve radijske i televizijske postaje da unaprijede svoje programe sadržajima koji će promicati prava djece, s naglaskom na pravo na sudjelovanje i pravo na mišljenje, stoji u pozivu ravnateljima i urednicima elektroničkih medija kojeg su uputile Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Tanja Radočaj.

Povod apelu je Međunarodni dječji dan u radijskom i televizijskom programu (International Children's Day of Broadcasting - ICDB) koji se održava danas.

Pravobraniteljica i predstojnica Ureda UNICEF-a njime pozivaju da danas radijske i televizijske kuće u što većoj mjeri uključe djecu i mlade u svoj redoviti program, kroz emitiranje emisija o djeci i mladima, kao i uključivanje djece u sam proces stvaranja programa.

Radi se o globalnoj inicijativi UNICEF-a koja se već petnaestak godina pod sloganom Zajedno za djecu - uključite djecu u program, obilježava 1. ožujka.

Urednicima je dostavljena i publikacija Pozitivni sadržaji za djecu i o djeci, objavljena u nakladi Ureda pravobraniteljice za djecu:

Više informacija o toj temi može se naći na internetskim stranicama: http://www.unicef.org/videoaudio/video_icdb.html