Stanovi za Rubinu i Azharuddina

Indijske vlasti darovale su stanove dvama glavnim dječjim glumcima u filmu Milijunaš s ulice, koji je osvojio osam prestižnih Oscara. Rubina Ali i Azharuddin Ismail igrali su glavne likove  u tom niskobudžetnom filmu, Latiku i Salima, u mlađim danima.


Ovo dvoje djece pokupilo je lovorike za svoju zemlju, a rečeno nam je da žive u slumovima koji se ne mogu okarakterizirati kao kućanstva, izjavio je Gautam Chatterjee, direktor državne tvrtke za stanogradnju, indijske države Maharashtra.

Podsjetimo, film Britanca Dannyja Boylea nagrađen je i glavnim kipićima -  za najbolji film i najbolju režiju. No, velik uspjeh na dodjeli Akademijinih nagrada osudio je dio Indijaca, koji su film ocijenili uvredljivim za njihov narod.


Slava poboljšala uvjete života

Ubrzo nakon premijere u SAD-u u studenom, javili su se prigovori kako dječje zvijezde filma žive u bijedi, unatoč činjenici da je 15 milijuna dolara vrijedan film već u prvim tjednima prikazivanja zaradio čak 100 milijuna dolara. Boyle i producent Christian Colson odlučno su odbacili tvrdnje o iskorištavanju djece, objasnivši kako su djeca plaćena više od indijskog prosjeka, te prvi put upisana u škole, a utemeljena je i zaklada za plaćanje njihova obrazovanja, zdravstvene skrbi i osnovnih životnih troškova.


Posebni odjel studija 20th Century Fox - Fox Searchlight Pictures, platio je vize, troškove putovanja i smještaj za svo devetero djece koja su glumila u filmu, kako bi prisustvovali svečanoj dodjeli Oscara u Los Angelesu.