Dobitnici Goranovog proljeća

Povjerenstvo Goranovog proljeća dodijelilo je nagrade najboljim mladim pjesnicima za 2009. godinu. U kategoriji učenika osnovnih škola RH prvu nagradu je dobila Ana Horvatin iz OŠ Trnsko, Zagreb, drugu nagradu je dobila Leona Bokulić iz OŠ Poreč, dok je treća nagrada pripala Ivani Mohler, iz OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica.

U kategoriji učenika srednjih škola prvu je nagradu dobio Vigor Vukotić, XV. gimnazija, Zagreb, drugu Saša Birošević, Poštanska i telekomunikacijska škola, Zagreb, a treća nagrada pripala je Ani Perić, V. gimnazija, Zagreb.

O nagradama je odlučivalo Prosudbeno povjerenstvo Goranovog proljeća, u čijem su sastavu bili predsjednik dr. Branimir Bošnjak i članovi Alojz Majetić i Marinko Kovačević. Nagrade, diplome Goranovog proljeća, rad našega poznatog slikara i grafičara Ivice Antolčića, mladi će pjesnici primiti na Otvorenju Goranovog proljeća 21. ožujka u rodnom mjestu pjesnika Ivana Gorana Kovačića - Lukovdolu.

Nagrađeni učenici, oni koji su ušli u uži izbor, kao i drugi učenici koje škole prijave do 1. ožujka - sudjelovat će u literarnoj radionici Goranovog proljeća.