Nagrađeno 14 eko-škola

Četrnaest eko-škola (škole, vrtići, učenički domovi) dobilo je nagrade za 14 projekata, koji su proglašeni najboljima na natječaju Zbrinjavanje organskih ostataka. Nateječaj su organizirale udruge Lijepa naša i Una terra te tvrtka Agroproteinka

Kad je riječ o zbrinjavanju organskih ostataka iz kućanstava, nagrađeni su projekti osječke Osnovne škole Augusta Šenoe, zagrebačkog Učeničkog doma Dore Pejačević i Osnovne škole Vladimira Nazora iz Komletinaca, koji su dobili po 5000 kuna.

Projekte Osnovne škole Marije i Line iz Umaga, Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica, Osnovne škole Sokolovac i Osnovne škole Primošten povjerenstvo je nagradilo s po 3000 kuna.

Iz područja zbrinjavanja organskih ostataka iz prirode, povjerenstvo je s po 4000 kuna nagradilo projekte Osnovne škole Milana Brozovića iz Kastva, Osnovne škole Tužno i Dječjeg vrtića iz Dugog Sela. Po 3000 kuna dobili su projekti splitske Osnovne škole Mejaši, Osnovne škole iz Martijanca i Poljoprivredne i veterinarske škole Arboretum Opeka iz Vinice.

Povjerenstvo je s 3000 kuna nagradilo i Osnovnu školu Glina, za projekt Praćenje insekata u mikrookolini (proizvodnom pogonu).

U ime Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, nagrađenima i organizatorima čestitao je pomoćnik ministrice za gospodarenje okolišem Daniel Rolph Schneider. Istaknuo je kako se svijest o potrebi zaštite okoliša mora razvijati već od malih nogu.