Dječje maškare u Opatiji

Unatoč neprestanoj jakoj kiši središnjom ulicom Opatije održan je Dječji maškarani korzo na kojem su sudjelovale dječje maskirane skupine iz svih dijelova Hrvatske, i inozemstva.

Najviše je skupina iz dječjih vrtića i osnovnih škola bilo iz Opatije i Rijeke te šire oklice, gdje je snažna tradicija maskiranja tijekom karnevala, ali su sudjelovale i skupine iz Zagorja, Slavonije i Dalmacije. Nastupilo je i nekoliko skupina iz Slovenije i Italije.

Najavljeno je sudjelovanje 38 skupina s gotovo 3000 malih maškara, ali je zbog kiše taj broj bio znatno smanjen. Trasom maškaranog korza od opatijske tržnice do Slatine prošlo je dvadesetak skupina, a ostali su na Slatinu stigli autobusima. Tu je za maškarice bila organizirana podjela toplih fritula i čaja uz zabavni program s glazbom grupe "Bonaca".

Organizatori Dječjeg maškaranog korza su Grad Opatija i Turistička zajednica Grada Opatije a voditelji programa uzduž trase bili su animatori Liburnia riviera hotela.

Za vrijeme dječjeg karnevalskog korza u opatijskom je zaleđu zvonilo. I to točno onako kako nalaže tradicija. Zvončari Vlahovog brega svojim su zvoncima zvonili od sela do sela, od domaćina do domaćina. I tjerali duhove zime...