Europska nagrada mladom novinaru

Opća uprava Europske komisije za proširenje pokrenula je početkom veljače međunarodno natjecanje za mlade novinare u Europi pozivajući ih da iznesu svoja stajališta o proširenju Europske unije i njezinoj budućnosti u povodu 20. obljetnice pada Berlinskog zida i pete godišnjice proširenja EU-a na srednju i istočnu Europu.

Mladi su važni nositelji ideja i mišljenja svoje generacije i ovo im natjecanje daje mogućnost iznošenja njihovih iskustava i viđenja budućnosti Europe, rekao je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

Natjecanje "Proširite svoju viziju", organizirano u suradnji s Europskim udruženjem mladih novinara i Cafe Babelom, otvoreno je za novinare u dobi od 17 do 35 godina iz 27 članica EU-a, zemalja kandidatkinja Hrvatske i Turske i potencijalnih kandidata (zemlje zapadnog Balkana).

Prijavljeni radovi moraju se odnositi na proširenje Europske unije ili njezinu budućnost. Osim za članke objavljene na internetu ili u novinama, natjecanje je otvoreno i za radijske novinare a traje do 31. svibnja.

Zainteresirani novinari na natjecanje se mogu prijaviti na internetskoj stranici www.EUjournalist-award.eu.