Razvoj poduzetništva u visokom školstvu

Rad na prvom Tempus projektu Fostering Entrepreneurship in Higher Education - FoSentHE počeo je okupljanjem predstavnika znanstvenih ustanova iz 12 europskih država. Projektom upravlja Ekonomski fakultet u Zagrebu, što je prvi put da je Tempus projekt povjeren na upravljanje jednom fakultetu iz Hrvatske.

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna eura i usmjeren je na razvoj poduzetništva u visokom školstvu. Ekonomski fakultet upravljat će proračunom od 1,2 milijuna eura u kojem sa sedam posto sudjeluje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

U tri godine trajanja projekta razvijat će pet koncepata: pokretanje virtualnoga kampusa europskih visokoškolskih institucija radi unaprjeđenja komunikacije na području poduzetništva u visokom školstvu, program poduzetništva u različitim akademskim disciplinama prirodnih i društvenih znanosti, prenošenje iskustava članova projektnog tima iz Europske unije, pokretanje virtualnih poduzetničkih centara te uspostavljanje i korištenje resursa Europske mreže sveučilišta.