Kad odrasli biraju

Shrek, dječja animirana komedija studija Dreamworks proglašena je najboljim dječjim filmom po izboru odraslih gledatelja, pokazala je najnovija anketa OnePoll.

Priča o zelenom divu Shreku prestigla je Disneyeve filmske hitove Pirates Of The Caribbean koji se nalazi na drugom i Finding Nemo na trećem mjestu najboljih deset dječjih filmova. Razlog tomu su jednostavna priča, humor i šale te živopisni karakteri.

Inače, Shrek je bio prvi film koji je dobio Oscara u kategoriji za najbolji animirani film. Ta je kategorija naime prvi put uvedena za filmsku godinu 2001. Crtić se trenutačno nalazi na 160. mjestu popisa 250 najboljih filmova svih vremena na IMDb-u - najvećoj internetskoj bazi podataka o filmu.

Serijal o Shreku ima dva nastavka, a priprema se i treći dio. Glasove animiranim junacima posudili su slavni glumci Eddie Murphy, Mike Myers i Cameron Diaz.

Listu 10 najboljih dječjih filmova po izboru odraslih uz Shreka, Pirates Of The Caribbean i Finding Nemo čine i Toy Story, Harry Potter And The Philosopher's Stone, The Lion KingMrs Doubtfire, Monsters Inc., Ice Age i Wallace And Gromit: Curse Of The Were-Rabbit.