Mladom nadarenom pijanistu treba glasovir

Junak reportaže je Zagrepčanin Mislav Ivaci, mladi nadareni pijanist koji kod kuće nema klavir za vježbanje. Za njega, koji želi biti profesionalni glazbenik i sanja o upisu na londonsku akademiju, to je nedopustivo.

Mislav se još kao šestogodišnjak zaljubio u zvuk tatina klavira. Danas pohađa 3. razred srednje glazbene škole, u redovnu školu ne ide već samo polaže ispite. Sve kako bi se u potpunosti mogao posvetiti sviranju jer je odlučio da upravo to bude njegov životni poziv.

Vježba i po osam sati dnevno. Nije mu problem sjediti i vježbati već to što svira na električnoj klavinovi umjesto na klaviru. I u vrhunskog glazbenika jednako kao i u vrhunskog sportaša treba puno ulagati. Obitelji je to s njihovim primanjima jako teško. Najjeftiniji pianino na kojem bi Mislav mogao vježbati stoji 40.000 kuna.

Njegova profesorica Minja Kolak tvrdi da je njegov talent izniman i da bi se profesionalno trebao baviti sviranjem. No, Mislavova pijanistička budućnost je upitna, a bila bi zaista šteta da se takav talent ne razvije zbog nedostatka novca.