Započelo treće natjecanje studenata TVZ-a u izradi mobilnih aplikacija

Studenti TVZ-a  i ove godine nastavljaju s uspješnom praksom natjecanja za razvoj aplikacija na mobilnim platformama kojeg prati izuzetno velik broj IT partnera nudeći im svoje mentorstvo.

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ) otvoreno je treće po redu natjecanje studenata – TVZ Mc2 2015.


Na otvaranju su brojnim studentima i partnerima o svojim iskustvima i preporukama govorili dizajner Tomislav Kozačinski, koji je i sam nekadašnji TVZ student te Darko Čengija,  osnivač i suvlasnik svjetski uspješne tvrtke UX Passion. U vrlo duhovitom i vizualno efektnom nastupu Tomislav je savjetovao studentima da prije svakog rada dobro upoznaju samog korisnika te njegove navike i razmišljanja. Kako je orijentacija na korisnika i osnova filozofije tvrtke UX Passion, Darko se odmah složio i u skladu s imenom tvrtke istaknuo i strast bez koje nema ni poslovne ni tehniče izvrsnosti.

  i

Ugodno sam iznenađen brojem i kvalitetom IT partnera za čije će se mentoriranje studenti  boriti tijekom natjecanja. Iz iskustva znam kako su vrlo rijetke prilike da studenti i vrhunski profesionalci zajedno sudjeluju u finiširanju aplikacija
izjavio je Darko Čengija, odajući tako priznanje organizatorima.

Studenti će u slijedećih mjesec dana imati prilike ugostiti predavače iz tvrtki Pet Minuta, Madbarz, ZIP, drap, Infinum, codeanywhere, Minus 5, SPAN, Trilix i Megatrend te će odslušati dvije dizajnerske radionice pod vodstvom dizajnera Bojana Kanižaja.


Nakon toga će, 17. ožujka, na klasičnom Speed Date druženju imati prilike formirati dizajnersko-programerski tim i od predstavnika udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx saznati temu natjecanja kako bi mogli započeti s radom.


Dodatnu vrijednost ovogodišnjeg natjecanja omogućila je druga partnerska udruga ZIP – Zagrebački Inkubator Poduzetništva, čiji je suosnivač Mihovil Barančić poručio: Produbljujući suradnju s TVZ-om rado ćemo pružiti priliku natjecateljima da u našem prostorima pitchaju pred potencijalnim mentorima iz partnerskih tvrtki, a onima koji će biti zainteresirani za vlastiti projekt, otvaramo ne samo naša vrate, već i kontakte


Uz podršku mentora, natjecatelji će radove predati do 1. svibnja, a finale će se, kao i lani održati u prostorima Hrvatske Gospodarske Komore, uz on-line odabir najboljih.


Informacije o natjecanju pratite na web stranici http://natjecanje.tvz.hr/.

***

Više informacija o natjecanju:

TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) u organizaciji Studentskog zbora TVZ-a je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija kojem je cilj spojiti znanje i praksu te povezati ambiciozne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s najboljim hrvatskim tvrtkama.

Partneri natjecanja su: Citus, Codeanywhere, drap, IN2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, Pet Minuta, SPAN, Trilix i UX Passion te udruge CISEx, RaZa i ZIP.

Tvrtke koje podržavaju natjecanje su: Alfabit, APIS IT, Axilis, binaria, Ciklopea, degordian, Dizzy, ENTRIO, Filex, Fleksbit, Microsoft Hrvatska, mStart, Projektura, ProMDM, SmartIS, Styria i Undabot te Studentska Java Udruga.

Medijski pokrovitelji natjecanje su: BUG, cropc.net, ICT Business info, InfoTrend, Netokracija, Studentski centar, Styria i 24 Sata, Studentski.hr, T-portal i Vidi.

Tehničko Veleučilište u Zagrebu (TVZ) koje okuplja stručne tehničke studije graditeljstva, mehatronike, elektrotehnike, računarstva i informatike s preko 4.000 studenata najveće je hrvatsko veleučilište s tradicijom dužom od 50 godina.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
Vjeran Bušelić, viši predavač
Voditelj centra za IT karijerno savjetovanje
Mob: +385 98 230446
Tehničko veleučilište u Zagrebu
http://www.netakademija.hr/centar-za-karijerno-savjetovanje