Judaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili 14. studentsko prvenstvo RH

Čak 62 natjecatelja sa sedam sveučilišta i veleučilišta iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u međusobnim dvobojima na 14. studentskom prvenstvu Hrvatske u judu, održanom 18. siječnja u Zagrebu.

Najbolji plasman ostvarili su natjecatelji Sveučilišta u Zagrebu (51 bod), a drugo i treće mjesto zauzeli su Sveučilište u Splitu (41 bod) i Sveučilište u Dubrovniku (17 bodova).

Studentsko prvenstvo jedan je i od kriterija za odlazak na Europsko studentsko prvenstvo te na Univerzijadu, stoga je to bio dodatan motiv da natjecanju pristupe naši najbolji judaši.No, osim osvajača svjetskih i europskih medalja te članova nacionalnih selekcija, na natjecanju su sudjelovali i studenti koji se do dolaska na studij nisu bavili judom. Riječ je većinom o studentima Kineziološkog fakulteta koji su se tijekom studiranja upoznali s ovim sportom i započeli svoj trening.

Naposljetku, to i jest pravi smisao studentskog sporta i natjecanja - prvenstveno upotpuniti studentski život, a ne samo težiti iznimnim sportskim rezultatima.