Marvel i Disney zajedno u filmu 'Big Hero 6'

U hrvatska kina 15. siječnja stiže animirana akcijska komedija Big Hero 6 - Ekipa za 6, adaptacija istoimenog Marvelovog stripa i prvi animirani film napravljen po predlošku stripa nastao od početka suradnje Disneya i Marvela.


Screenshot YouTube

U središtu priče koju su režirali Don Hall i Chris Williams, četrnaestogodišnji je genijalac Hiro Hamada, kojega u pustolovinama prati neobičan robot-balon za napuhavanje Baymax. Baymaxa je stvorio dječakov brat Tadashi, a glavna mu je uloga brinuti o ljudima.

Radnja filma smještena je u San Fransokyu, fiktivnoj mješavini San Francisca i Tokya, visokotehnološkom gradu kojega Hiro mora spasiti od kriminala. U tome mu pomaže robot s kojim se emotivno poveže nakon što mu umre brat.

Nakon prvog vikenda prikazivanja u SAD-u, ta kombinacija akcije, humora i emocija našla se na prvom mjestu američkog box-officea.

Walt Disney Animation Studios
Film je sinkroniziran na hrvatski, a glasove su, među ostalim, posudili Tit Emanuel Medvešek (Hiro), Dražen Šivak (Baymax), Zoran Pribičević (Tadashi), Jerko Marčić (Wasabi), Judita Franković (Honey Lemon), Iva Mihalić (Go Go).

Film će se u kinima prikazivati u 2D i 3D verziji, u distribuciji 2i Filma.