Božićni koncert s gimnazijskih prozora

U sklopu manifestacije Advent u Vinkovcima nesvakidašnji božićni koncert izveli su zborovi vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina i Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci te internacionalnog Brass kvinteta, sastavljenog od glazbenika-solista iz Hrvatske i regije.

Popularne božićne i duhovne napjeve izvelo je stotinjak pjevača s tridesetak prozora Gimnazije okrenutih prema Korzu i središnjem gradskom Trgu bana Šokčevića na kojem se okupilo više stotina Vinkovčana, a program je upotpunio Brass kvintet, smješten ispred Gimnazije, dijelom prateći zborove, a dijelom samostalnom izvedbom klasičnih kompozicija.

Jedinstvenom koncertu prethodilo je paljenje četvrte adventske svijeće svijeće ljubavi na velikom adventskom vijencu postavljenom na Korzu.

U vinkovačkoj pješačkoj zoni je otvoren i Božićni sajam na kojem se proizvodima predstavljaju rukotvorci, tradicijski obrtnici, ugostitelji i drugi, a sajam će biti otvoren do 24. prosinca.

Četverotjednu manifestaciju Advent u Vinkovcima organizirali su grad Vinkovci i Turistička zajednica Vinkovaca u suradnji s nizom gradskih ustanova, institucija i udruga te škola i župa s područja grada.