Počela 36. zimska kolonija ZILIK

U sklopu 36. zimske likovne kolonije ZILIK-a, koju i ove godine organizira karlovački Dom za djecu "Vladimir Nazor", održava se pet radionica različitih slikarskih tehnika i dvije fotografske radionice koje vode priznati umjetnici.

ZILIK je počeo danas i traje do petka, a svečano otvorenje bit će večeras u Galeriji ZILIK. Izbornik ovogodišnjega ZILIK-a Nikola Albaneže tom će prigodom otvoriti izložbu portreta "Djeca u djelima umjetnika na ZILIK-u".

Slikarske radionice vode Dijana Kočica, Mladen Bolfek, Jure Kokeza, Dijana Nazor i Marijan Richter, a u ZILIK će se uključiti i dvoje umjetničkih fotografa - Marija Braut i Damir Hoyka. Sudionici radionice su učenici svih karlovačkih škola i korisnici Doma za djecu "Vladimir Nazor", što je važno za socijalizaciju domske djece i razbijanje predrasuda o njima i domskom životu u ostale djece, izjavila je ravnateljica tog doma Maja Vučinić-Knežević.

Osim voditelja radionica, ZILIK-u će se, kao i svake godine, pridružiti i mnogobrojni umjetnici koji će svoja djela koja izrade darovati Domu.

Na svečano zatvaranje ZILIK-a u petak, kako je najavila Maja Vučinić-Knežević, trebao bi doći i Mersad Berber, koji će Domu darovati jedno svoje djelo.