Novi film o Koku: Ljubavne zavrzlame zamijenile detektivske zaplete

Ljubavne zavrzlame zamijenile su detektivske zaplete iz prva dva dijela filma o Koku. Već poznati likovi u filmu Ljubav ili smrt sada su tinejdžeri i u novom nastavku donose priču o ljubavi i nogometu, prijateljstvu i izdaji.

Nakon što je riješio misterij Vincekovog blaga i zagonetnog dječaka iz razreda, te postao popularan među vršnjacima, osobito djevojkama, Koko se suočava s nečim što ne poznaje najbolje, ljubavnim problemima. Iako djeluje kao da mu je nogomet i dalje najvažnija stvar na svijetu i očekuje ga važna utakmica sa zloglasnim Crnim Gusarima Koko, želeći biti zanimljiv poput književnih likova o kojima čita njegov prijatelj Zlatko, nesretno se zaljubljuje u djevojku za koju nije sigurno postoji li ili ne.

Premda je film tematski najbliži mladim tinejdžerima, Daniel Kušan, redatelj i scenarist Ljubavi ili smrti ističe da u njemu nema ničega što ne bi mogla pratiti i mlađa publika, koja je gledala prva dva nastavka, Koko i duhovi i Zagonetni dječak. Većina glumačke ekipe filma ista je kao u prethodnim nastavcima, Antonio Parač je u ulozi Koka, Kristian Bonačić u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Zlatka, Nina Mileta u ulozi sestre Marice, Vanja Markovinović je Marijana, a Filip Mayer Miki. Novi glumci su Tesa Litvan, Tara Thaller, Korana Ugrina, Marin Stević i Ilijana Knežević.

Bit će to posljednji film o Koku s istom glumačkom postavom od prvog nastavka. Planira se još ekranizirati Kušanov prvi roman Uzbuna na Zelenom Vrhu iz 1956., za koju će se angažirati novi glumci. Taj je film zamišljen kao prethodnica Koka i duhova, snimljenog prije tri godine, i u njemu mali junaci pokušavaju uloviti kradljivce koji pod okriljem noći pljačkaju seljane. Scenaristica će biti Hana Jušić, a režirat će ga Čejen Černić.

Producent filma Ljubav ili smrt je zagrebačka Kinorama, direktori fotografije su Mario Sablić i Filip Tot, skladatelj je Dinko Appelt, montažer Slaven Zečević, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, a kostimografkinja Emina Kušan.

Premijerno će se prikazati 3. studenog, a u redovitu kino distribuciju kreće tri dana kasnije.

U videoprilogu pogledajte razgovor s dijelom ekipe filma - Kokom i Marijanom odnosno Antonijem Paračem i Vanjom Markovinović te redateljem filma Danielom Kušanom, koji su gostovali u Hrvatskoj uživo.