Predstavljena Josie, hrvatska uzdanica za Dječju Euroviziju 2014.

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je predstavljena Josephine Ida Zec koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Dječjoj Euroviziji s pjesmom Game Over, te članovi hrvatske delegacije koji s njom putuju na Maltu gdje će se 15. studenoga održati Junior Eurovision Song Contest

                                                  
                                                                                 Josie i Aleksandar Kostadinov

Hrvatska natjecateljica umjetničkog imena Josie sama je napisala glazbu i tekst za svoju pjesmu, a sam tekst je 75 posto na hrvatskom te 25 na engleskom. Na predstavljanju za medije nije krila svoje oduševljenje zbog predstojećeg nastupa na ovoj manifestaciji, koja se inače održava od 2003. godine kada je pobijedio hrvatski predstavnik Dino Jelusić, koji je također bio na današnjem predstavljanju.
 

                       

Jako sam uzbuđena zbog svega, sve mi je novo, zanimljivo, nisam još iskusila nešto ovakvo. Uvježbavam pjesmu i ples s koreografinjom i s dečkima Svenom i Erosom koji će nastupati sa mnom
, rekla je Josie na predstavljanju za medije. Dodaje kako su joj u školi izišli u susret te joj omogućili da svoje obveze uskladi s predstojećim nastupom na Izboru za dječju pjesmu Eurovizije 2014.

                     
                                                      Josephine Ida Zec (Foto: Dario Njavro)

Josie je odabrao Stručni ocjenjivački sud HRT-a koji je oformljen odlukom Ravnatelja Programa HRT-a i kojeg čine Maja Tokić (glavna urednica HTV2), Željko Mesar (rukovoditelj odjela Glazbeni sadržaji), Željen Klašterka (urednik u Glazbenim sadržajima), Silvija Skender (urednica u Dječjem programu) i Aleksandar Kostadinov (šef delegacije).

Kostadinov je rekao kako se naša zemlja vraća na ovo natjecanje nakon osam godina te kako su sve pripreme završene. Na webu HRT-a je postavljen spot, pokrenut je i naš YouTube kanal, spot je poslan i na Junior Eurovision Song Contest web stranice i od danas smo i mi u svijetu i imamo spot pod Josie, istaknuo je Kostadinov, nakon čega je održana prezentacija spota.

Hrvatska delegacija na Maltu putuje 8. studenoga, nakon čega slijede intenzivne pripreme i uvježbavanje za nastup.