Dva srebra i bronca za naše informatičare

Hrvatski učenici osvojili su dvije srebrne i jednu brončanu medalju na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 13. do 20. srpnja održava u Taipeiu na Tajvanu, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Srebro su osvojili Mislav Balunović, učenik 4. razreda Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda i Dominik Gleich, učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije. Broncu je osvojio Mislav Bradač, učenik 4. razreda zagrebačke V. gimnazije. Za hrvatsku informatičku reprezentaciju još je nastupio i Tonko Sabolčec, učenik 3. razreda zagrebačke XV. gimnazije.

Na tom najprestižnijem svjetskom natjecanju učenika srednjih škola nastupilo je 311 natjecatelja iz 81 zemlje svijeta. Voditelji hrvatske reprezentacije bili su Aron Bohr (odgovorni voditelj) i Marin Tomić (stručni voditelj) te Krešimir Malnar, član Međunarodnog odbora Olimpijade (IOI International Committee).

Nastup hrvatskih mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, prenosi Hina.