Gunja kroz stihove malog Jakova - nekad i sad

Prije četiri godine u Gunji ekipa HRT-a upoznala je tada šestogodišnjeg malenog genijalca Jakova Faraga - pjesnika, matematičara i dobrog poznavatelja ljudske anatomije. U svibnju je i njegovoj obitelji kuća uništena u katastrofalnoj poplavi, a u računalu su zauvijek izgubljene mnoge Jakovljeve pjesme.

Voda je sve odnijela i uništila. Ostali su samo goli zidovi. Dok otac Stjepan pokušava osposobiti svoju stolarsku radionicu, majka Svjetlana dvorišnu prostoriju pretvorila je u privremeni dom. Kažu, glavno je da su preživjeli i da je obitelj na okupu, a sve ostalo će doći.

A Jakov? Jakovu je danas deset godina, a poplava je ostavila traga i u njegovim stihovima. Kroz dječju igru i razigranu maštu, pjesnik Jakov smišlja nove stihove.

Privremeno boravi u nekoliko kvadrata kamp kućice smještene u njihovu dvorištu zajedno s bratom Josipom. Nevolju su pretvorili u svojevrsnu avanturu.

Što reći, osim da pri sljedećem odlasku kod Faragovih ekipa HRT-a očekuje ni manje ni više nego pravu zbirku pjesama.

U videoprilogu pogledajte Jakovove stihove od prije četiri godine, ali i nove, sadašnje te doznajte za što je još nadaren.