Djeca Krijesnice na Svjetskim igrama „Djeca pobjednici“ u Moskvi!

Djeca udruge Krijesnica i ove godine otputovala su u Moskvu gdje se do 23. lipnja održavaju 5. Svjetske igre Djeca pobjednici.

Igre okupljaju djecu koja su završila liječenje od maligne bolesti, a koja će se okušati u natjecateljskim igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja. Reprezentacija Krijesnice lani se vratila sa šest medalja - pet zlatnih i jednom brončanom. Tim djece i roditelja iz Hrvatske sudjeluje na Igrama pod sloganom: Malo svjetlo nade.

Cilj Igara je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprijeti boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću.

Pozivamo stoga i Vas da ove godine aktivno sudjelujete u izvanrednim postignućima naših malih pobjednika. Pridružite nam se na aerodromu Pleso (Putnička zgrada, ispred međunarodnog dolaska), 23. lipnja u 12.35 kako bi im zaželjeli dobrodošlicu i njihovu priču podijelili sa širom javnosti. Na dočeku će nam se pridružiti Zagrebačke mažoretkinje, Zli bubnjari te prošlogodišnja pobjednička reprezentacija Krijesnice.

Županija spašava vrtić Krijesnice

Nakon što su prošle godine trijumfirali na igrama i osvojili šest medalja te pokazali kako malo svjetlo nade nikada ne gasne iznimno je važno zajedno s vama podijeliti njihovu priču i senzibilizirati javnost za pitanja djece i obitelji suočenih s malignim bolestima. Prošlogodišnje iskustvo je pokazalo kako su djeca jača zbog fantastičnih iskustava, zbog druženja s više od 400 vršnjaka iz cijelog svijeta, kako su jači za spoznaju da se nakon liječenja život nastavlja i da je moguće uživati u svemu, pa i u dalekim putovanjima, sportskim natjecanjima i uspjesima. Aktivnosti ovakve vrste omogućuju osnaživanje općeg stanja organizma i samopotvrđivanje, a ujedno skreću pozornost na djecu i mlade koji se mjesecima ili godinama bore s kroničnom, teškom i po život ugrožavajućom bolesti.

Pas vodič za udrugu 'Krijesnica'

Kakve god rezultate ove godine naša reprezentacija postigla u Moskvi – jedno je sigurno: Svi su oni već pobjednici!

Više o igrama možete pronaći na http://winnersgames.ru/en, a o Krijesnici na www.krijesnica.hr ili www.facebook.com/krijesnica1