Djeca iz Gunje gosti Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Direkcija 54. Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) u Šibeniku ugostit će na ovogodišnjem festivalu djecu s najugroženijih područja Hrvatske, stradalih u poplavama u Slavoniji.

Učenici iz Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje šest dana bit će gosti Šibenčana na 54. Međunarodnom dječjem festivalu kako bi se kroz igru, veselje, razbibrigu i sudjelovanje u kreativnim radionicama, barem nakratko odmakli od surove stvarnosti u poplavljenoj Slavoniji, priopćili su iz direkcije MDF-a.

Budući da je u pitanju veliki broj djece osnovnoškolskog uzrasta, napominju u priopćenju, uskoro će biti upućen javni poziv šibenskoj djeci i roditeljima da svi koji mogu i žele, pokažu solidarnost i ugoste u svojim domovima naše male prijatelje iz Gunje.

Zbog još uvijek iznimno teškog stanja na tom području više informacija o samoj akciji uslijedit će za nekoliko dana, kako bi festival i Grad Šibenik, u suradnji s ljudima na području Gunje, što bolje pripremili sve potrebno za jednu takvu akciju, navode iz MDF-a.

Pozivaju sve da festivalski dječji uzvik 'Zdravo maleni' bude nit vodilja Šibeniku ka uspjehu ove akcije.